OSMANİYE PSİKOLOG insan davranışlarını ve düşüncelerini inceleyen bir tıp dalıdır. Psikolog üniversitelerin psikoloji bölümünden mezun olmuş sağlık doktorudur. İnsanlar zaman içinde sorunları ile baş başa kaldıkları zaman çözümsüz olduklarını fark ederler. Buna bağlı olarak sorunlarını kolayca çözemezler. Alanında uzman bir psikologdan destek almak isterler. Osmaniye psikolog gereken psikoterapi eğitimlerini tamamladığı için ,destek almak isteyen birçok insana yardımcı olabilir. İnsanlar kendi başlarına kaldıkları zaman sorunlarını çözme konusunda yetersiz kalabilirler. Sorunu bilimsel metotlar ile çözen bir hekimin olması çok daha avantajlıdır. Bilişsel davranışçı terapi metodu ile hastalar, kendilerine zarar veren düşünce yapılarını fark ederler. Zararlı olan düşünce şekli kişiden yavaşça uzaklaştırılmaya çalışılır.
PSİKOLOG NASIL TERAPİ YAPAR?
Osmaniye psikolog terapi yapabilmek için mutlaka kendi terapi sürecinden geçmiştir. Terapi eğitimi almayan psikologlar terapi yapma hakkına sahip değildir. Bu nedenle yeterli sayıda eğitim almak ve terapiyi hastalara uygulamak verimli sonuçları beraberinde getirir. Terapist, hasta ile önce bir görüşme yapar. Hastanın genel anlamda ortaya çıkan anamnez süreci incelenir. OSMANİYE PSİKOLOG geçmiş yapanlarda hastada oluşan bilinçaltı kayıtlarını inceler. Bilinçaltı ,geçmiş yıllarda kayıt olmuş düşünceleri değiştirme konusunda zorluk yaşayabilir. Çünkü, eskiden kayıtlı olan düşünceler insanın kişiliğine iyi bir hissiyat verir. Her ne kadar iyi bir hissiyat verse de günlük yaşam içerisinde hastaya zarar da verebilir. Bu nedenle psikolog tarafından önerilen ödevler ve etkili çalışmalar yapılmalıdır.
PSİKOLOĞUN UYGULADI TERAPİ METODU NEDİR?
Psikologların genel olarak uyguladıkları bir terapi metodu yoktur. Yaklaşık olarak 400’den fazla terapi ekolü vardır. Psikolog hastalarının duygu ve düşüncelerine hitap eden terapi ekolünü uygular. Psikolog insan ruhunu anlamak için birden fazla test uygular. Kişilik testi, rosha testi bir insanın duygusal repertuvarı hakkında çok fazla bilgi veriyor. Testlerin uygulanış şekli ve sonuçları alanında uzman olan bir psikolog tarafından yorumlanırsa çok güzel sonuçlar alınır. OSMANİYE PSİKOLOG zamana bağlı olarak hasta ile arasında terapötik bir bağ olan güven bağını oluşturur. Güven bağının oluşması ile birlikte hasta sorunlarını terapistine daha kolay bir şekilde anlatabilir. Bazen danışanlar başlarına gelen sorunları psikoloğuna anlatma konusunda sorun yaşayabilir. Zaman içinde daha kolay anlatmaya başlar.
PSİKOLOG HASTANIN PROGNOZUNU TAKİP EDER
Psikolog hastanın iyi bir yöne doğru gitmesi için, prognozunu takip eder. Hastanın gidişatında sorun olur ise mutlaka daha önceden nükseden kısımlar ayrıntılı bir şekilde incelenir. Hasta çocukluk yıllarında çok fazla travma yaşamış ise bu durumun düzelmesi için öncelik ile kabul ediş evresinin gerçekleşmiş olması gerekiyor. OSMANİYE PSİKOLOG teknikleri ile bilişsel ve düşünsel anlamda beynin farklı katmanlar çevresinde düşünmesini sağlıyor. Bir grup bireyin hareketlerini ve davranış biçimlerini inceler. Osmaniye psikolog yüksek gözlem kabiliyetine sahiptir. Hastalarını yargılamaz ve hiçbir zaman küçük düşürmez.
OSMANİYE PSİKOLOG BAKIŞ AÇISI
Psikolog diğer insanlardan farklı olarak, bilimsel bir bakış açısı ile hastalarını dinler. Hastanın anlatmış olduğu duygu ve düşüncelerini bir başkası ile paylaşma isteği içerisinde olmaz. Tamami ile anlatılan bilgiler özel olarak kalır. Çünkü hasta psikolog ilişkisi güven ilişkisine dayanır. Biyolojik bedende oluşan ağrıların geçmesi için ilaçlar etkilidir. Fakat bedensel ağrıların yani sıra, düşünsel süreçlerin de yatışması gerekebilir. Düşünsel süreçler mutlaka, terapinin düzenli olarak psikolog tarafından yapılması ile birlikte sonuç alınır.
OSMANİYE PSİKOLOG her daim iç dünyada meydana gelen sorunları anlar. Ortaya çıkan sorunların sebebini danışanına anlatır. Psikolog hasta istemeden herhangi bir yönlendirme veya akıl verme yöntemlerini kullanma hakkı yoktur.
PSİKOLOG İNSAN RUHUNU İNCELER
Psikolog insan ruhunun derin katmanlarında sıkışmış olan süreçleri inceler. Eğer ki insan ruhsal ve düşünsel açıdan rahat edemiyorsa bu durumu ancak psikologlar çözebilir. Süreci arkadaşına anlatan bir insan çözüm bulamaz. Süreci ancak, alanında uzman olan kişiler çözebilir. OSMANİYE PSİKOLOG yaşam çerçevesi içerisinde kişiyi genel olarak ele alır. Çocukluk travmaları, kendisini üzen durumlar ve iyileşmesi gereken kısımlar olarak üçe ayırır. Psikanalitik tedavi aşamasında hasta görmüş olduğu rüyaları terapistine anlatır. Terapist, yaşanan durumları ayrıntılı inceledikten sonra hastaya travmalarının hayatına olan etkisini inceler. Bu nedenle psikolog ve danışan arasındaki ilişki ihmal edilmemelidir. Psikoloğun ruhsal dünyası hastanın ruhsal dünyasına değer ve hasta iyileşir .
PSİKOLOG VE FARMOKOLOJİ BİLGİSİ
Psikologlar genel anlamda ilaç yazamaz fakat bir farmokoloji bilgisine sahiptir. Hastanın tepkilerinde psikozsal belirtiler varsa alansal olarak uzman bir psikiyatri alanına yönlendirilmesini yapılır. Psikolog bilimsel bakış açısı ile ilerler. Hasta eğer ki sorunları ile baş edemiyor ise mutlaka hekim bir ilaç ve terapi birlikteliğini sağlayacaktır. Anksiyete bozukluğu olan bir insan bu sorunu ile baş etmek için çeşitli tedavi yöntemlerini deneyebilir. Anksiyete bedensel açıdan farklı semptomları ortaya koyar. Ellerde titreme ve ağızda kuruma ortaya çıkar. Ağız alanı kuruyan bir insan günlük yaşamı içerisinde kendisini ifade etme konusunda sorun yaşayabilir. OSMANİYE PSİKOLOG bu sorunun çözülmesi için tüm cabası ile tedaviye devam eder.
PSİKOLOG VE DANIŞAN İLİŞKİSİ
Psikolog, beden ve zihinsel olarak değişimleri sağlamaya çalışır. İnsanlar terapi kısmını düşündükleri zaman, iletişimi güçlü bir doktor akıllarına gelir. Örgütsel davranış kavramını ele alarak, hastaları ayrıntıları olarak incelerler. OSMANİYE PSİKOLOG, teorisel ve çalışmasal süreci ilerletiyor. Psikolog bilişsel davranışçı terapi ekolünü uyguladıktan sonra mutlaka terapinin bitmesinin ardından ödevler verir. Danışanların mutlaka psikolog ,tarafından destek alarak iyileşmesi gerekiyor. Diğer türlü bipolar,şizofreni ve buna benzer hastalık çeşitleri ortaya çıkabilir. Şizofreni ve bipolar türü insanların beyinsel olarak hastalık yaşamasına neden oluyor. Bedensel olarak hastalık yaşamak ise kişinin biyokimyasal sistemine zarar verir. Bunun yerine daha sağlıklı adımların atılması her zaman için önemlidir.
PSİKOLOG RUH SAĞLIĞINI NASIL DÜZENLER ?
Psikolog ruh sağlığını düzenlemek için ilaç, serum ve buna benzer psikiyatri ilaçlarını süreç içerisinde aktif olarak kullanabilir. Osmaniye psikolog terapideki amacı, düşünce sistemini değiştirmektir. Kişi, düşünce sisteminde aynı kalırsa bu durum kendisinin değişim yaşamasını zorlu hale getirebilir. Düşünce sisteminin zorlu olması, hastanın değişmeyeceği anlamına gelmez. Narsistik, borderline ve histironik kişilik bozukluğu her daim seanslar sayesinde değişir. Borderline olan bir hasta bazen terapi odasında iyi bir kişilik ile gelebilir. Bazen de kötü bir kendilik duygusu ile gelebilir. Bu durumda hastanın prognozu takip edilebilir. Hastanın prognoz kısmında bir sorun yoksa mutlaka gidişatı hakkında süreç takip edilmelidir. OSMANİYE PSİKOLOG hastalarını daima iyileştirir.